Nieuws
Home
Artikelen
Gezondheids- inventarisaties
Contact
English information


Reorganisatie Genetic Counselling Services (GCS)

Westerhaar, mei 2009
GCS stopt met het aanbieden van DNA-testen en met de opslag in de DNA-databank.

Sinds een aantal jaren biedt GCS, in samenwerking met het Dr. Van Haeringen Laboratorium uit Wageningen en Laboklin uit Bad Kissingen(Dld), u de mogelijkheid om uw hond of kat door middel van een DNA-test op een aantal erfelijke ziekten te laten onderzoeken.

GCS hecht bij dit onderzoek grote waarde aan de juiste identificatie van het ingezonden monster, zodat zeker is dat de testuitslag ook hoort bij het dier waarvoor het onderzoek is aangevraagd. Op grond hiervan kan dan een certificaat met de uitslag bij uw dier worden afgegeven.

Helaas blijft de interesse in deze vorm van gecertificeerd onderzoek ver achter bij de verwachtingen die wij daarvan hadden. Hierdoor is het niet goed mogelijk u de testen tegen een aantrekkelijk tarief aan te kunnen bieden. Dit is de reden waarom we helaas hebben moeten besluiten om per 1 juni 2009 te stoppen met het aanbieden van deze service.

Vanaf deze datum kunt u voor de verschillende testen terecht bij

Dr. Van Haeringen Laboratorium BV of Laboklin GmbH& CoKG
Postbus 408 Postfach 1810
6700 AK Wageningen Bad Kissingen
Deutschland
www.vhlgenetics.com www.laboklin.de

Het spijt ons bijzonder dat we deze stap hebben moeten zetten, wij zijn er echter van overtuigd dat u bij bovengenoemde laboratoria naar volle tevredenheid monsters van uw hond of kat kunt laten onderzoeken.

DNA-databank

Ook vervalt met ingang van 1 juni a.s. de mogelijkheid om bloed op te laten slaan in de GCS-DNA-databank. Ook voor deze opslag is de interesse maar gering. De al opgeslagen monsters blijven uiteraard de afgesproken periode bewaard en u kunt gedurende deze periode over deze monsters beschikken om bijvoorbeeld een test uit te laten voeren. Een verzoek hiertoe kunt u, onder vermelding van het GCS-registratienummer, indienen bij het Van Haeringen Laboratorium (waar de monsters zijn opgeslagen).

Voor monsters die onder verantwoordelijkheid van een rasvereniging zijn opgeslagen of nog worden opgeslagen komt een aparte regeling. Eigenaren die bloed willen insturen ten behoeve van de DNA-databank van onderstaande verenigingen kunnen voorlopig het hiervoor benodigde formulier aanvragen via e-mail: info@gencouns.nl.

- Nederlandse Labrador Vereniging
- Vereniging de Weimarse Staande Hond
- Australian Shepherd Club Nederland
- Perro de Aqua Espagnol Club Nederland
- Algemene Vereniging voor Liefhebbers van Saarlooswolfhonden
- Stichting Blauwe Rus


Sluiten