Nieuws
Home
Artikelen
Gezondheids- inventarisaties
Contact
English information


Samenwerking met het laboratorium Laboklin in Bad Kissingen

Hillegom, augustus 2007
Genetic Counselling Services (GCS) en het Duitse onderzoekslaboratorium Laboklin uit Bad Kissingen hebben besloten om samen te gaan werken. Deze samenwerking is gericht op het verder beschikbaar maken van DNA-onderzoek voor fokkers en houders van gezelschapsdieren. Naast de al bestaande samenwerking met het Van Haeringen Laboratorium (VHL) betekent dit een fikse uitbreiding van het aantal DNA-testen dat GCS kan aanbieden.

Laboklin is een laboratorium dat zich richt op de klinische diagnostiek. Het is in 1989 begonnen als een ondersteunend laboratorium voor dierenartsen. Laboklin is vanaf 1997 steeds meer betrokken geraakt bij DNA-onderzoek, dat begon met het onderzoek naar de correctheid van afstammingen bij honden, katten en andere gezelschapsdieren. Als logisch vervolg daarop zijn de DNA-markers (de DNA-testen voor erfelijke afwijkingen) steeds belangrijker geworden.

GCS heeft vooral ervaring in de begeleiding en ondersteuning van fokkers en rasverenigingen bij het ontwikkelen van fok- en selectiebeleid. In dit kader verzorgt GCS onder andere analyses en rapportages van gezondheids- en welzijnsgegevens van rassen ten behoeve van de rasverenigingen. Verder verzorgt GCS de certificering van onderzoeksresultaten zodat u uitslagen bij uw dier krijgt en niet alleen bij het ingeleverde monster.

Voor GCS, dat in haar dienstverlening gebruik maakt van de onderzoeksresultaten van gespecialiseerde laboratoria, is de kwaliteit van het onderzoek en de daarbij geleverde service van levensbelang. Uit de ervaringen van het achterliggende jaar blijkt dat Laboklin dat waar maakt!

In de komende maanden zullen we de DNA-testen, die we samen met Laboklin aanbieden, op onze website beschrijven. Daarbij proberen wij u de informatie aan te reiken die u nodig hebt om de juiste keuzes te maken in uw fokkerij- en selectiebeleid. Indien u zaken ziet die beter kunnen, wij horen het graag van u. Uw en ons belang is de best mogelijke informatie aan te reiken om de gezondheid en het welzijn van uw dieren op peil te houden en waar mogelijk te verbeteren.

Omdat Laboklin en GCS elkaar aanvullen in hun expertise verwachten we met deze samenwerking de fokkers en houders van honden, katten en andere gezelschapsdieren nog beter van dienst te kunnen zijn. Voor al uw vragen over het belang van DNA-onderzoek in de fokkerij kunt u ons benaderen info@gencouns.nl.

DNA-tests dogs DNA-tests cats

Sluiten