Nieuws
Home
Artikelen
Gezondheids- inventarisaties
Contact
English information


Gezondheidsinventarisatie Basset Fauve de Bretagne 2020.

 
Op verzoek van de Nederlandse Fauve de Bretagne Club (NFBC) en de Rasvereniging Basset Fauve de Bretagne (RBFDB) heeft Genetic Counselling Services in 2020 onderzoek gedaan naar de gezondheidsstatus van de Basset Fauve de Bretagne in Nederland.
Dit onderzoek is inmiddels afgerond.

  • Wat problemen met de gezondheid betreft scoort de Basset Fauve in vergelijking met andere rassen 'gemiddeld'.
  • Het meest gemelde probleem vinden we in de categorie 'Huid en Haar'. Dit wordt bij bijna èèn op de vijf honden gemeld.
  • Eigenaren ervaren hun Fauve als een vriendelijke, vrolijke, rustige en aanhankelijke' hond. Het percentage honden, dat probleemgedrag vertoont, is in vergelijking met andere rassen aan de lage kant.
  • In termen van aantallen fokdieren zien we dat vooral bij de reuen een te klein percentage van de dieren nakomelingen kreeg. Zij zitten onder de grens die acceptabel is met betrekking tot de maximale inteelttoename per generatie. Bij een voortzetting van het huidige fokbeleid, moet op langere termijn gevreesd worden voor behoud van het ras.
Wie over de resultaten van dit onderzoek wil beschikken, kan de pdf-versie, van het rapport downloaden van deze website. Ook vindt u op deze site meer informatie over andere beschikbare rapporten van gezondheidsinventarisaties.

Voor al uw vragen over gezondheidsinventarisaties kunt u ons benaderen (info@gencouns.nl).

Sluiten