Nieuws
Home
Artikelen
Gezondheids- inventarisaties
Contact
English information


Een DNA-databank voor gezelschapsdieren


Hillegom, augustus 2004.

Het Dr. Van Haeringen Laboratorium (VHL) in Wageningen en het instituut Genetic Counselling Services (GCS) hebben besloten om samen een DNA-databank voor gezelschapsdieren op te richten. GCS zal daarvoor het administratieve werk, inclusief de contacten met de fokkers en de (ras)verenigingen verzorgen en VHL neemt het DNA-technische deel voor zijn rekening.

caviaDe DNA-databank kan van belang zijn voor fokkers en houders van honden, katten en andere gezelschapsdieren. Het opgeslagen DNA-materiaal biedt de eigenaar de mogelijkheid om te allen tijde te beschikken over het erfelijk materiaal van zijn huisdier, zonder dat daarvoor telkens opnieuw een weefselmonster (meestal bloed) moet worden afgenomen. Hij kan dit materiaal laten gebruiken voor afstammingsonderzoek of voor het testen met behulp van DNA-markers. Bovendien, mocht dat bij geschillen ooit nodig zijn, het DNA-profiel is de enige onuitwisbare identificatie van het dier, het kan op elk moment worden bepaald en vergeleken met het profiel van een dier waarvan wordt beweerd dat het wl of juist niet het betreffende dier is..

Voor meer informatie over de DNA-databank zie de informatie op gencouns.nl Voor al uw vragen over de DNA-databank kunt u ons benaderen (info@gencouns.nl)


Sluiten