Nieuws
Home
Artikelen
Gezondheids- inventarisaties
Contact
English information


Samenwerking met het Dr. van Haeringen Laboratorium in Wageningen

Hillegom, juli 2004.


Het instituut Genetic Counselling Services (GCS) en het Dr. van Haeringen Laboratorium (VHL) in Wageningen hebben besloten om samen te gaan werken. Deze samenwerking is gericht op een bundeling van activiteiten en krachten ten aanzien van de fokkerij en houderij van gezelschapsdieren.

Laboratorium VHL is gespecialiseerd in DNA-onderzoek en is in de loop der jaren steeds meer betrokken geraakt bij het onderzoek naar de correctheid van afstammingen bij honden, katten en andere gezelschapsdieren. Bovendien zijn de DNA-markers in de recente jaren steeds belangrijker geworden.

GCS heeft vooral ervaring in de begeleiding en ondersteuning van fokkers en rasverenigingen bij het ontwikkelen van fok- en selectiebeleid. In dit kader verzorgt GCS analyses en rapportages van gezondheids- en welzijnsgegevens van rassen ten behoeve van de verenigingen.

Omdat VHL en GCS elkaar aanvullen in hun expertise verwachten we met deze samenwerking de sector gezelschapsdieren nog beter van dienst te kunnen zijn. Voor al uw vragen over de rol van DNA-onderzoek in de fokkerij kunt u ons benaderen (
info@gencouns.nl)

Sluiten